A munka-, azon belül is a leesésvédelem célja, hogy megóvja a munkát végző emberek egészségét, munkavégző képességét és humanizálja a munkakörülményeket. A statisztikákat nézve sajnos sok esetben nem tartják elég fontosnak a leesésvédelmet. Pedig az sok esetben alacsony költségű és könnyen használható eszközök telepítésével biztosítható lenne.

A LINOAR Kft. segítséget nyújt ügyfelei számára a biztonságos magasban végzett munkához, a megfelelő egyéni védőeszközök, kikötési pontok és kollektív védelem kiválasztásához és kialakításához.

Leesésvédelmi eszközök:

  • Kikötési pontok (Fa, beton, műanyag szigetelésre pl.: Pcv, Tpo, Fpo, és trapézlemezre is rögzíthetőek)
  • Teljes testheveder (Zuhanásgátló, automata zuhanásgátló) éves felülvizsgálatuk jogszabályi élőírás szerint kötelező
  • Korlátok, korlátrendszer kialakítása, telepítése (Kollektív védelem)

Fontos kiemelni hogy a gyártó előírásainak, valamint a jogszabálynak minden tekintetben tegyünk eleget bármilyen leesésvédelmi rendszerről, eszközről beszéljünk, mert így tud maximális védelmet nyújtani.

Leesésvédelmi rendszert a gyártó által certifikált szakember telepíthet.

Elengedhetetlen tudni olyan adatokat , hogy hány fő használja az adott rendszert vagy terméket egy időben. Illetve milyen irányú és mekkora igénybevételnek felel meg az adott termék. A legfontosabb hogy használjuk ezeket az eszközöket és mindig kérjük ki  szakember véleményét ha leesésvédelemről van szó, mert ezzel életet menthetünk!

Harsányi Mercédesz

Munka – és Tűzvédelmi Szakember