Az illegális és helytelen hulladékgyűjtés súlyos környezeti problémát jelent, amely károsítja természeti környezetünket. A 2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról szigorú szabályokat állapít meg a hulladékkezelésre, de még mindig sok illegális hulladéklerakó és szemétégetés létezik. Az illegális hulladéklerakók, illegális szemétégetés és illegális hulladékexport mind fenyegetést jelentenek a környezetre és a közösségre.
Az egyszerű, de hatékony megoldás a helyes hulladékkezelésre való felvilágosítás és az ezzel kapcsolatos felelős magatartás ösztönzése. Fontos informálni az embereket a hulladékgyűjtés és -elhelyezés helyes módjairól, valamint büntetni az illegális hulladéklehelyezést. Az önkormányzatoknak is növelniük szükséges a hulladékgyűjtő konténerek számát, és könnyen hozzáférhető gyűjtőpontokat kell létrehozniuk.
Illegális hulladékgyűjtés
Az illegális hulladékgyűjtés elleni harc az összefogásról és az oktatásról szól. Az együttműködés által képesek vagyunk megvédeni környezetünket és közösségünket a helytelen hulladékkezelés káros hatásaitól.
Timár Dávid
Környezetmérnök
LINOAR KFT.